Virtual Gin Tasting -Dégustation de Gin Virtuel
Virtual Gin Tasting -Dégustation de Gin Virtuel
Saturday, November 6th - Samedi, le 6 novembre
5:30 p.m. - 17h30
90 minutes
A 90-minute memorable experience introducing you to the wonderful world of gin; learn its extraordinary international history and taste nuanced flavours. Enjoy colourful commentary while sampling 6 gins along with recommended garnishes and nibbles.
Your gin kits will be available for pick-up October 30th (locations TBD). For an enhanced experience, the following recommended garnishes and suggestions for nibbles are optional items for you to consider preparing.
Please have water and a teaspoon available. Fever-Tree tonic is recommended for the final tasting.
Langley’s Old Tom
Garnish: A twist of tangerine zest
Nibble: Strong nippy cheese like mature Cheddar
Plymouth
Garnish: A twist of orange zest
Nibble: Peppery paté on toast or crackers
Caorunn
Garnish: A slice of apple
Nibble: Smoked salmon on bread with black pepper and a squeeze of lemon
The Botanist
Garnish: A rosemary sprig and, separately, a slice of lemon (guests can choose)
Nibble: English-style potted shrimps with mace butter on toast, or smoked mussels on a disc of boiled new potato (room temp) or bread. (Or stay with the smoked salmon from the Caorunn!)
Hendrick’s Orbium
Garnish: A slice of cucumber
Nibble: Black olive tapenade on toast or crackers
Empress 1908
Garnish: A twist of grapefruit zest
Nibble: Mince pies (i.e. made with sweet fruit mincemeat) or Christmas fruitcake
Important: When signing up, please list the host name in brackets to help with distribution and pickup location planning.
Une expérience mémorable de 90 minutes vous initiant au monde merveilleux du gin ; découvrez son histoire internationale extraordinaire et goûtez aux saveurs nuancées. Profitez de commentaires colorés tout en dégustant 6 gins ainsi que des garnitures et des amuse-gueules recommandés.
Vos trousses de gin seront disponibles à ramasser le 30 octobre (lieux à déterminer). Pour une expérience améliorée, les garnitures recommandées et les suggestions de grignotines suivantes sont des éléments optionnels que vous pouvez envisager de préparer.
Veuillez avoir de l'eau et une cuillère à thé à disposition. Le tonique Fever-Tree est recommandé pour la dégustation finale.
Langley’s Old Tom
Garniture : Un zeste de mandarine
Grignotage : Fromage fort «nippy» comme le Cheddar mûr
Plymouth
Garniture : Un zeste d'orange
Grignoter : Pâté poivré sur pain grillé ou craquelins
Caorunn
Garniture : Une tranche de pomme
Grignotage : Saumon fumé sur pain avec du poivre noir et un filet de citron
The Botanist
Garniture : Un brin de romarin et, séparément, une tranche de citron (les invités peuvent choisir)
A grignoter : Crevettes en pot à l'anglaise avec beurre de macis sur pain grillé, ou moules fumées sur disque de pomme de terre nouvelle bouillie (température ambiante) ou de pain. (Ou restez avec le saumon fumé du Caorunn!)
Hendrick’s Orbium
Garniture : Une tranche de concombre
A grignoter : Tapenade d'olives noires sur pain grillé ou craquelins
Empress 1908
Garniture : Un zeste de pamplemousse
Grignoter : Mélange fruité pour tartes (c'est-à-dire à base de viande hachée de fruits sucrés) ou gâteau aux fruits de Noël
Important : lors de votre inscription, veuillez indiquer le nom de l'hôte entre parenthèses pour faciliter la planification de la distribution et du lieu de ramassage.